tirsdag 20. januar 2009

I have a dream....

Skal tru om Martin Luther King jr. i sine villaste draumar kunne sjå for seg at 5 dagar etter sin 80årsdag ( han var fødd 15.januar 1929) ville ein afroamerikansk president bli teken i eid som den 44. amerikanske presidenten. Det umogelege har skjedd, det vart sagt fleire gonger i dag frå fjernsynsoverføringa frå Washington D.C.

Martin Luther King jr. var min helt i skuledagane, og eg skreiv særoppgåve om han på gymnaset. Mamma og eg tala mykje om korleis dei svarte hadde det i Statane. Den dagen han vart skoten - 4.april 1968- klyppte vi ut bilete av han frå avisa og sette det på skjenken med ei svart ramme rundt biletet. Martin Luther King jr. ville nok juble i himmelen i dag.

Juble - ville nok Lilly også gjort , ho vi såg i i fjernsynsserien Ein vakker dag, for mange år sidan. Tenk, kor vanskeleg dei svarte hadde det berre for 50 år sidan. Far til han som vart president i dag kunne ikkje ein gong gå på den restauranten han ville, og no er sonen president.

BARACK OBAMA vart den nye presidenten. Og han viser at berre vi vil, så kan vi alle få til det utrulege. Yes, we can!
I dag har eg spelt Sousamarsjar i vilden sky og heia på deg, Obama.
Lukke til med arbeidet ditt. Helsing frå ein trønder-fan.

5 kommentarer:

Lilledora sa...

Pussig at du nevner Martin L King, Gubben og jeg har snakket så mye om Martin disse dagene, og vi og tror han sitter på en sky og gnir seg i hendene og sier "Yesss, I had a dream , and now...., juhuuuu.
Da jeg var lita jente snakket pappa og jeg mye om Jesse Ovens, og Ol Tyskland 1936. Jesse var nemelig pappas helt, og han fortalte meg om hvordan det var "over ther" og om alt negrene måtte finne seg i.

Kathrine sa...

"We have a deam", også...
Ønsker Obama all lykke til med å rydde opp etter tidenes verste president. For et rot han overtar:-)
"Yes, he can!"

:-D

Hilsen fra landet sa...

Ja det er fantastisk! Jeg var på jobb da han holdt talen sin og fikk bare hørt bruddstykker. Utrolig å høre fra kampanjen hans hvor de ikke brukte unødige penger på dyre valglokaler men tok til takke med nedlagte butikker etc. Tror han scorer høyt på personligheten sin også.

Synd at Barack ikke kan norsk da - om han skulle kikke innom sidene dine! ;-)

Fru Keilegavlen sa...

Heilt fantastisk!! Ynskjer deg og dine ei flott helg vidare!

Hilsen fra landet sa...

Moro å høre melkehistorien fra Tronnhjæm! Byfrøkna likte melken når den kom på kjent flaske ja.

Her har vi fått helg, ingen helgevakt på meg denne helgen. Deilig! Pizzaen er i ovnen og både mamma og pappa er her. Bedre kan det ikke være. Sjelden jeg får vært sammen med dem selv om jeg er her, fordi jeg er så mye borte og leser når jeg er hjemme.

God helg!