søndag 29. mars 2009

Norge, mitt Norge....

Norge, mitt Norge! - så sover du tyst
i vinterens skinnende sale,
og ingen kan drømme så lett og så lyst
når elvene synker i dvale,
og ingen kan smile så stille og glad
når meisenes fløytende stemmer dør av,
og skogene sover i dale!I dei siste dagane av mars hadde eg trudd at våren ville kome her sør i landet. Vel bur eg i fjell-Noreg, men eg hadde venta at snøen ville halde seg borte no. Eg var på bytur heilt sør i landet siste helg, og då varma sola så godt at eg måtte kaste både ulljakka og boblejakka der eg venta på bussen i buss-skuret. Kristiansand hadde rekordvarme den laurdagen med 15 - 16 plussgrader.
var eg bekymra for at all snøen på heia skulle tine og øydeleggje skuterføret. Gullungen og kjærasten hadde nemleg planlagt å få køyrt inn materialar til seterbua som ligg langt inne i fjellet. Dei vil stelle på veggar og golv, og då trengst det så mykje av alt at då er skuteren god å ha til å frakte med. Dei var utruleg heldige med veret og føret, og alt kom inn til støylen og inn i bua. Til sumars vil dei bruke fritida si på å rive og kle på nytt.

Det var så laga at eg var heime frå jobb denne veka, og i god gamaldags husfrueånd kunne eg stelle for dei unge som hadde travle dagar i fjellet. Nybaka stomp måtte til, og eg bestemte at denne veka skulle vi ikkje ha noko "fancy" mat. Ikkje pizza og foccatia, heller ikkje pasta og bernaise. Eg stod over grytene og laga lapskaus og fårikål, og dei fekk eplekaker - og flotmylje av nybaka braud.

Då eg vakna i dag tidleg, var verda atter kvit. Eg må vedgå det, det er no vakkert og. Eg veit at dersom berre sola kjem fram, så tiner alt. Og eg kan leite etter knuppar på gull-busken min.
Norge, mitt Norge! - så gi meg en vår
med sol over vuggende vanne!
Men hør meg, ja hør meg: når dagen forgår,
og aftenen skygger min panne,
da lær meg å visne, å Norge, min mor,
da red meg en seng i din hellige jord,
når sommeren drager av lande!

Theodor Caspari, 1853 - 1949.

12 kommentarer:

Kathrine sa...

Jeg lengter tilbake til hytta i kveld. Snø, masse rein kvit snø. Tiur, rype..skispor. Bare reint og herlig! Bål, saueskinn, varme.
Syns vi er så heldige som har fire fantastiske årstider her i et av verdens beste landstrakte land å bo i. Er vi ikke heldige?
Vi kan puste hver dag uten å klage. Og alle leiter etter vårtegn nå. Er det ikke flott.
For et nydelig land vi bor i ja. Og på fotobloggen min ser du påskesnøen vi har der snart ,)

Ha en fin fin kveld:))

Anonym sa...

Så koseleg innlegg. Det var verkeleg fint å ta seg fri frå jobb og berre stelle på gamlemåten, det er det dei lengtar etter desse bybuarane. Stelle på støylsbua høyrest utruleg triveleg ut når sommaren er der med varme, og ein til og med kan lage mat ute. Ha ei flott påske.

Hilsen fra landet sa...

Så fint å kunne forberede sesongen med materialer og ting som skal fraktes. Og så koselig å kunne VÆRE der for hverandre. Herlige bilder å få se også *lengter*

Fivrel sa...

Vakre bilete! Du bur nå på ein flott stad au, då :-) Heldige var dei unge som fekk så godt stell, med retteleg bondekost. Og markens grøde fekk dei vel med seg nordaustover att au, vil eg tru - eit kjøleskåp fullt av jord- og søteple og premierte gulrøter?! Då kan ein ikkje betre ha det :-)

Maritmor sa...

Hei:) så mange vakre bilder! Koselig innlegg. Vinteren er vakker, men nå venter vi på våren her! Det blir ingen fjelltur på oss i påsken, bare dagsturer. Det hadde vært fint å kunne begynne på litt hagearbeide:) ... og: pilflettekurset var kjempefint! Det vart mange fine korger!Kurset anbefales.
Ha en strålende kveld.

Lilledora sa...

Nå syns jeg ingen vinterbilder er vakre mer. Nå vil jeg ha vår bilder. Gubben i Sannes her en dag, og han sente et bilde til meg på mobilen, et bilde fylt av de vakreste krokkuser og bart gress. Her er det sååå masse snø enda, så mine krokkuser kommer vel ikke fram før til St. Hans.

Lilledora sa...

Det går litt fort i svingende her. Det skal stå: Gubben var i Sannes her......

Hilsen fra landet sa...

Riktig fin påske!! I morgen skal jeg til fivrel! Jippi! Jippi!

Unknown sa...

Nudelige bilder fra en forhåpentligvis svunnen årstid. Det er vel ikke så mye sne oppi bygda di nå??

Her er det garantert snøfritt - og vi har kost oss i Rotvoll-fjæra i dag, - blant annet.

JEG ELSKER VÅR.
God Påske til dere alle.
Klem

Lilledora sa...

Venter på ny oppdatering jeg. Fortsatt god påske

Akkurat passe Frø sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen min!
Eg kjem tilbake og les meir hos deg seinare - no er det siste runde med Poirot, ein kopp te og strikketøyet før kvardagen sig innpå...
:o) FrueFrøet - Randi

Lindas hjørne sa...

Det var koseleg å helse på deg her i forrige veke, og triveleg å få ei lita oppdatering på kva som skjer i livet! :)