onsdag 30. desember 2009

Sokkar til glede og nytte

Den lisle jenta ho e so vare
ho kan'kje spinne, ho kan'kje karde
ho kan'kje spit' seg ein leggjesokk.
Men ho fær friarar likegodt.
Stev frå Setesdal


Ei strikkerske har allstøtt garnrestar liggjande, og det skal berre eit par pinnar og eit kveldsbel
så har du ein maskot ferdig. Og det skal ikkje meir enn ei raud topplue - vips, så er det blitt ein nisse. Som du puttar i eit brev eller legg på toppen av ei pakke, og mottakaren får seg ein god latter.

Har ein pinnar og garn tilgjengeleg, har ein det aldri kjedeleg. I dag er ikkje strikking naudsynt, trur kanskje det er vel så billig å kaupe sokkar og vottar på bua. Men eg trur at det du lagar og gjev bort, er så mykje varmare. Mottakaren kjenner sikkert varmen frå hendene dine når dei nye sokkane kjem på foten. Eg hadde 20 par sokkar liggjande då eg skulle til å pakke jolegåver. Mange vart sende av stad til fjern og nær.
Neste år får du kanskje sokkar av meg!


5 kommentarer:

Ingalill. sa...

De røde så nesten like fine ut som de jeg fikk til jul :-)

Lilledora sa...

ÅÅÅÅ, så flott. Pussig, mange av de parene lignet på de mine gjesteter pakket opp julaften og pulsvarmerne mine, de er jo presis like som de på bilde, og den vesle nissekona som sitter i det lille trauget mitt og passer på nøttene mine, presis likt. Så gøy. Så flink du har vært og så fint alt er, det er jo bærre lækkert. Nyttårsklem

Unknown sa...

2 av parene lignet de ullsokkene som lå under vårt tre;) Rart:))

Hilsen fra landet sa...

Herlig, du er så flink! Det vet jeg jo veldig godt. Og en liten maskot henger på hver sekk her,- er en liten venn som er med på skoledagen hver eneste dag. Godt nytt år 2010!

Fivrel sa...

Du å du, kor du produsere! Eg vert både reint stolt og inspirert her eg sit. Trur eg må byrje i kveld, eg - skal eg greie å få så mange gåver i hamn til dette års jol.

Desse maskotane tykkjer eg er snilsklege, serleg lika eg godt ei eg ikkje har sett "live" før - ei med eit godt smil - og hår! Fint :-) Sa du forresten noko om at alle smånissane har namn? Her er alt frå Ullhild, Ullveig, Ullrik og Ullstein representert, skjønar eg :-)